Nowość marki Halina – BIO kasza kuskus i BIO kasza bulgur
W ostatnich latach kasza kuskus i kasza bulgur są coraz częściej wykorzystywane w polskiej kuchni. Wychodząc naprzeciw zmieniającym się trendom żywieniowym i zwyczajom kulinarnym Polaków marka Halina powiększyła swoją ofertę o BIO kaszę kuskus i BIO kaszę bulgur. Dzięki nim będziemy mogli w domowym zaciszu cieszyć się smakami znanymi z egzotycznych podróży.
2018-08-28, 13:19

Kasza kuskus nie tylko posiada wysoką zawartość białka oraz nie zawiera soli, ale przede wszystkim jest wspaniałym źródłem błonnika pokarmowego, dzięki któremu jest lekkostrawna. Niskie stężenie tłuszczu i cukru w jej składzie również ułatwiają jej trawienie, dlatego kuskus polecany jest osobom z problemami żołądka, czy pozostającym na diecie. BIO kuskus marki Halina pochodzi z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego, co gwarantuje wysoką jakość oraz bezpieczeństwo produktu.

Bulgur, podobnie jak kuskus, produkowany jest z pszenicy twardej, w wyniku czego ma bardzo zbliżone wartości odżywcze. Nic więc dziwnego, że często nazywany jest kuzynem kuskusu .Wysoka zawartość białka oraz błonnika pokarmowego sprawią, że posiłek przygotowany na jego bazie będzie lekkostrawny, a zarazem sycący. Identycznie jak w przypadku swojego kuzyna kasza bulgur charakteryzuje się niską zawartością cukru i tłuszczów, a przede wszystkim znikomą ilością sodu. BIO bulgur marki Halina pochodzi z certyfikowanej, ekologicznej uprawy, dlatego jest produktem najwyższej jakości, pozbawionym niebezpiecznych dla zdrowia związków.

BIO kasza kuskus i BIO kasza bulgur marki Halina dostępne są w opakowaniach o gramaturze 200 g, która jest optymalna dla przygotowania szybkiego i pożywnego posiłku dla czteroosobowej rodziny.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu oraz na fanpage:

www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku  

 

KONTAKT / AUTOR
FlyPR
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015.  Dla dziennikarzy