Lampa DOT – jasny punkt na planie wnętrza
Oświetlenie punktowe to jedno z najczęściej stosowanych rozwiązań w dziedzinie aranżacji wnętrz. Mając na uwadze panujące trendy firma Nowodvorski Lighting wprowadziła do swojej oferty minimalistyczną lampę stropową DOT. Ta niewielka, dyskretnie montowana pod sufitem lampa z jednej strony pomoże w wydzieleniu różnych stref w pomieszczeniu, z drugiej – skieruje światło na najciekawsze detale i dodatki.
2018-09-14, 10:55

Stropowa lampa DOT marki Nowodvorski Lighting to propozycja dla osób, które stawiają na rozwiązania łączące maksymalną funkcjonalność z nowoczesnym designem. Wykonana została ze stali lakierowanej w kolorze białym i wyposażona jest w jedno źródło światła typu GU10 o mocy 35W. Tę niewielką, owalną lampę o średnicy 12,5 centymetra i oprawie o wymiarach 13,7x11,5 można montować pojedynczo, dowolnie rozmieszczając ją na planie pomieszczenia lub też grupować po kilka sztuk w jednym miejscu, np. nad kuchennym blatem czy  witryną z książkami. Warto zaznaczyć, że w przypadku lampy DOT kierunek padania światła można samodzielnie kontrolować i dostosowywać do aktualnych potrzeb. Dzieje się tak za sprawą ruchomej części oprawy, w której umieszczono żarówkę.

FlyPR