Przepis na idealne święta
Święta Bożego Narodzenia to czas, w którym przygotowujemy rozmaite potrawy i wypieki dla rodziny oraz zaproszonych gości. Aby zaoszczędzić czas spędzany w kuchni, a przy tym stworzyć nietuzinkowe dania warto skorzystać ze sprawdzonych i uznanych produktów, takich jak: Tarte Orzechy włoskie, Tarte Orzechy laskowe, Tarte Migdały oraz Mak mielony marki BackMit.
2015-11-12, 15:33

Dla zdrowia i wygody

Coraz więcej osób poszukuje oryginalnych przepisów na wigilijne dania, które nawiązując do polskiej tradycji będą zachwycać podniebienia tak domowników, jak i gości. Zanim jednak przystąpimy do przyrządzania świątecznych potraw, należy zaopatrzyć się w niezbędne produkty. Przydatne okażą się z pewnością migdały oraz orzechy. Niestety, kojarzą się one głównie z czasochłonnym siekaniem, niejednokrotnie spędzając sen z powiek kucharzom. Alternatywę stanowią propozycje z linii BackMit: Orzechy włoskie, Orzechy laskowe oraz Migdały. Docenią je zwłaszcza osoby, które uwielbiając charakterystyczną smakową nutę, cenią sobie też delikatność i jednorodność masy spożywanej potrawy. W świątecznym menu nie powinno także zabraknąć maku, stanowiącego jeden z najistotniejszych składników większości dań. Warto postawić na Mak Mielony marki BackMit, który nie wymaga dodatkowej obróbki, takiej jak płukanie, namaczanie czy wielokrotne mielenie, dzięki czemu pozwala zaoszczędzić w kuchni cenny czas. Ponadto jest w 100% naturalny i dokładnie oczyszczony – a zatem bezpieczny dla naszego zdrowia i bogaty w cenne witaminy.

Tarte Orzechy włoskie, Tarte Orzechy laskowe, Tarte Migdały oraz Mak mielony marki BackMit to przepis na idealne Święta Bożego Narodzenia. Najwyższej jakości składniki i brak sztucznych dodatków w produktach odpowiadają za bogaty smak i poruszający zmysły aromat – elementy charakterystyczne dla świątecznych potraw.

Produkty z linii BackMit:

Tarte Orzechy włoskie marki BackMit

Cena brutto:  9,59

Tarte Orzechy laskowe marki BackMit

Cena brutto:  10,99

Tarte Migdały marki BackMit

Cena brutto:  9,59

Mak mielony marki BackMit

Masa netto: 200 g,  1000 g

Cena brutto 200 g: 3,99

Cena brutto 1000 g: 18,59

Producent: VOG Polska Sp. z o.o.

Firma VOG Polska Sp. z o.o.  powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

VOG Polska Sp. z o.o.

Przemysłowa 8